Fortsätt till huvudinnehåll

Xiaomi släpper en andra teaservideo för Pinecone - kommer i två varianter

I övermorgon kommer Xiaomi hålla ett event. På eventet förväntas man visa upp sitt första hemmabyggda chipp, ett chipp vid namn Xiaomi Pinecone. Nu har Xiaomi släppt en andra teaservideo för det nya chippet!

Den andra teaservideon säger precis som den första videon inte mycket kring processorn. Däremot har källan kommit ut med spännande specifikationer för Pinecone. Processorn ska komma i två varianter, en variant som ska sitta i flaggskepp medans den andra modellen ska sitta i mellanklass-mobiler.

Varianten som ska sitta i flaggskeppsmobiler kallas för V970 som ska vara ett octa-core chipp som ska bygga på fyra stycken A73 kärnor medans de andra fyra kärnorna ska vara av A53 typ. Det betyder att A73-kärnorna kommer ta hand om de mer krävande uppgifterna, medans A53-kärnorna istället tar hand om enklare uppgifter såsom slösurfande på Facebook. Chippet ska också fått imponerande 10nm, att jämföra med Kirin 960 (chippet i Huawei Mate 9 Pro) som har 14nm – teknik.

Om vi istället kollar in specifikationerna för det chipset som kommer sitta i Xiaomis kommande mallanklassare (troligtvis många telefoner i Redmi-familjen) så har processorn fått beteckningen V670. V670 kommer precis som V970 bestå av åtta stycken processorkärnor (octa-core). Den stora skillnaden är att alla kärnor ska vara av typen A53 samt att A670 ”endast” stödjer smartphones som maximalt har en skärmupplösning på 1080 x 1920 pixlar.