Fortsätt till huvudinnehåll

Här är Xperia XZs - uppföljaren till Xperia XZ är här!

Utöver Xperia XZ Premium, Xperia XA1 och Xperia XA1 Ultra har Sony också introducerat Xperia XZs för världen – uppföljaren till Xperia XZ som introducerades hösten 2016. Här är allt du behöver veta kring Sonys nya satsning!






Som man hör på namnet är Xperia XZs ingen jätteuppgradering från Xperia XZ. Skärmen är fortfarande 5,2 tum stor med Full HD-upplösning och processorn är fortfarande Snapdragon 820.
Xperia XZs har äntligen fått 4 GB RAM, något Sony väntat länge med att uppgradera sina smartphones med. Vidare har mobilen fått en bakre 19 MP-kamera och en främre 13 MP-kamera.

Xperia XZs är IP-klassad enligt IP68-standarden och tål därmed att ligga i vattnet på en och en halv meters djup i upp till 30 minuter. Xperia XZs har självklart fått en fingeravtrycksläsare, men också ett 2900 mAh stort batteri som stödjer snabbladdning genom USB Type C-kontakten och Android 7.0 Nougat direkt ur lådan.

Bilder: Sony


Telefonen ska landa på butikshyllan den 5e april och kommer kosta 699 dollar, något som motsvarar 6300 kronor. Vi vet dock ännu inte om dessa uppgifter gäller Sverige.