Fortsätt till huvudinnehåll

LG presenterar G6 med unik formfaktor

LE har under förmiddagen presenterat det nya flaggskeppet LG G6. En telefon som imponerar ett gäng aspekter, mobilens stora höjdpunkt är yttermåtten och den udda formfaktor telefonen fått sin skärm!

Om vi just börjar med displayen så är den 5,7" stor och har fått den mycket udda upplösningen 1440 x 2880. Skärmformatet är också det udda med 18:9. LG berättar däremot det kommer vara bättre att kolla på media (t.ex filmer) på LG G6:s display, tack vare formfaktorn. Det nya skärmförhållandet innebär också att G6 fått ta del av 80% skärm på framsidan. Det är inte riktigt lika bra som t.ex Xiaomi Mi Mix, men det är ett steg i helt rätt riktning. LG G6 har fått ett Dolby Vision-läge men också ett HDR-läge som ska förbättra kvaliteten. Precis som tidigare använder sig LG av IPS-paneler.




 Om vi dyker ner under huven hittar vi här fjolårets professor Snapdragon 821 tillsammans med 4 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. Telefonen har också fått en funktion som ska hålla temperaturen nere när processorn varvar upp. Jag blir själv besviken över att LG G6 "bara" fått 4 GB RAM när det finns smartphones med 6 GB RAM på marknaden.

LG G6 har fått dubbla bakre 13 MP-kameror som ska kunna ta vidvinkelfoton i 135 grader. Telefonens två kameror har också fått ett bländartal på f/2.2, ett bländartal som är mycket högt för en smartphone idag. Den främre kameran har fått en upplösning på 8 megapixlar. 

I övrigt hittar vi en 32 biters DAC, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, IP68-certificering, ett 3300 maj batteri med stöd för snabbladdning och Android 7.0 Nougat tillsammans med UX 6.0 från start. LG G6 stödjer även Googles Assistent! 

Tillgänglighet och pris är ännu okänt.


Bilder: LG