Fortsätt till huvudinnehåll

Här är Xperia XZ Premium - kör Snapdragon 835 och har en 4K-display

Sony har under morgontimmarna offentliggjort fyra nya smartphones. Mycket kretsade kring företagets nya flaggskepp XZ Premium – här är alla detaljer kring telefonen!





Sony Xperia XZ Premium är Sonys nya flaggskepp. Telefonen har fått en 5,5 tumsskärm med 4K-upplösning – en upplösning på 2160 x 3840 pixlar. Sony meddelar att man tillskillnad från föregångaren nu även kan kolla på material i HDR, precis som med LG:s nylanserade G6. Om vi dyker ned under huven hittar vi här Qualcomms senaste chipp Snapdragon 835 tillsammans med 4 GB RAM. Som jag också påpekat tidigare är det även här en besvikelse att XZ Premium inte har 6 GB RAM – trots Snapdragon 835! Det inbyggda minnet är på 64 GB men går att utökas med minneskort (upp till 256 GB) om så önskas.




Kameran i telefonen är på 19 megapixlar tillsammans med en 1/2,3” – sensor, något som framförallt ska ha förbättrats är telefonens prestanda att foto i mörker. Den främre kameran har istället fått en upplösning på 13 megapixlar med bländartalet f/2.0 . Sonys smartphones har haft det tungt i flera kameratester, så det ska bli intressant att se om man lyckats bättre denna gång!

Xperia XZ Premium är vattentålig enligt IP68-standarden, något som innebär att telefonen kan ligga på en meters djup i upp till 30 minuter i vattnet. Telefonen har naturligtvis fått en fingeravtrycksläsare men också ett 3230 mAh stort batteri som har stöd för snabbladdningen genom USB Type C-kontakten. Telefonen kommer med Android 7.1 Nougat förinstallerat.


Xperia XZ Premium kommer lanseras någon gång under vårkanten för 799 dollar, något som motsvarar 7200 svenska kronor just nu. 


Bilder: Sony