Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung introducerar Galaxy C5 Pro i Kina

Efter en lång tids spekulerande har Samsung under dagen introducerar mellanklassaren Galaxy C5 Pro för världen, men framförallt för Kina som blir första landet att få ta del av Samsungs nya satsning på mellanklass-fronten!




Om vi börjar med att ta en titt på telefonenens design så använder sig Galaxy C5 Pro sig av tåligt GorillaGlas på framsidan samt en unibodykonstruktion i aluminium som skyddar telefonens baksida och ram. Samsung Galaxy C5 Pro kommer i ett gäng färgglada kulörer som inkluderar blått, rosa och guld. Den blå varianten har fått samma färg både på fram- och baksidan, något som gör den lite extra snygg enligt mig!

Samsung Galaxy C5 Pro har fått en 5,2 tumsskärm med Full HD-upplösning tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Om vi dyker ned under huven hittar vi här processorn Snapdragon 626 tillsammans med 4 GB RAM och väl tilltagna 64 GB minne. Både den främre och bakre kameran har fått en upplösning på 16 megapixlar tillsammans med bländartalet f/1.9, vilket är ett riktigt lågt bländartal för en telefon i mellanklassen.


Bilder: Samsung
Telefonen har inte utrustats med någon iris-läsare, däremot har C5 Pro fått en fingeravtrycksläsare (av okänt fabrikat) inbäddad i hemknappen, som i sin tur sitter precis under skärmen i mitten på framsidan. Telefonen har också fått en Always On-funktion för att alltid kunna visa aktuell tid.
I övrigt har mobilen fått ett 2600 mAh batteri som kan snabbladdas via USB Type C-uttaget, plats för dubbla SIM-kort och NFC för bland annat betalning med Samsung Pay! Telefonen kommer med Android 6.0.1 Marshmallow från start.

Telefonen släpps inledningsvis i Kina och Samsung ser inte ut att ha några planer för att lansera C5 Pro på den globala marknaden.