Fortsätt till huvudinnehåll

Krönika: därför kommer Samsung floppa på nytt!

Samsung Galaxy S8 och S8+ må vara två telefoner med ett lockande yttre. Dessutom ser mobilerna ut att få suveräna kameror och nya gränssnittet Samsung Al. Det finns dock en sak jag tycker Samsung skulle kunnat göra bättre!

Samsung Galaxy S8 och S8+ kommer bägge med Android 7.0. I Android 7.0 Nougat ingår Googles Assistent – Googles motsvarighet till Samsung Bixby. Google Bixby kommer med alla telefoner som uppdateras till 7.0 Nougat, det spelar ingen roll vilket märke telefonen som uppdateras har. Ärligt talat tycker jag att Samsung Bixby är ett steg tillbaka för Samsung. Allt som Bixby kan göra kan Google Assistent också göra. Samsung Bixby kommer förinstallerad på samtliga Galaxy S8- och S8 Plus-telefoner, och tar således upp plats (i det interna minnet) som skulle kunna användas till vettigare saker, som exempelvis fler program.

Denna krönika må låta väldigt negativ. Missuppfatta inte, Samsung Galaxy S8 och S8+ verkar bli otroligt bra smartphones, men media mörkar ofta de saker som är dåliga med nya telefoner, och jag kände med den här krönikan att jag ville bryta det mönstret!

Samsung är kända för att skicka med dubbla appar som utför samma saker. Det har Samsung än en gång bevisat eftersom både Bixby och Google Assistent kommer finnas installerat. 

Bild: Samsung