Fortsätt till huvudinnehåll

Alcatel Idol 4S med Windows 10 kan komma att bli Europa-aktuell



Bild: Windows Central
Trots att Windows Mobile knappt har 1% av mobilmarknaden ute i världen så har i princip varenda telefon med operativsystemet släppts i lilla avlånga Sverige. Mobiltillverkare som kör Windows Phone i deras telefoner gör precis tvärt emot många Androidmärken genom att i princip släppa allt man har i Sverige. En telefon som däremot inte kommit till Sverige är Alcatel Idol 4S. Nu sägs det dock att telefonen snart kommer tas in i Europa.



Alcatel Idol 4S är en telefon som kör Windows 10 Mobile förinstallerat. Mobilen erbjuder också mycket bra hårdvara då den till exempel har en 5,5 tumsskärm med Full HD-upplösning och en bakre kamera med 21 megapixlars upplösning. Prestandan består av Snapdragon 820 tillsammans med 4 GB RAM. Nu kanske ni tänker, Snapdragon 820 är ju en gammal processor. Om så är fallet så behöver ni inte alls vara särskilt oroliga. Det är nämligen så att Windows Phone är ett system som "flyter lättare" än vad det gör i många Androidtelefoner, som just behöver den senaste prestandan för att få systemet att flyta utan lagg. Alcatel Idol 4S är Alcatels motsvarighet till HP:s Elite X3 och det skulle vara trevligt att se en riktigt utmanare till HP:s flaggskepp.

Nu till sak. Alcatel har på sin Twitter-sida gått ut med att man kommer släppa telefonen i Frankrike. Men man går också ut med att man kommer släppa den i ett rad länder runtom Europa. Alcatel har hittills inte släppt någon produkt i Sverige. Kan Idol 4S bli den första? Lämna gärna en kommentar!

Bild: tmonews
Källa