Fortsätt till huvudinnehåll

ZTE presenterar Z11 Mini

ZTE har under dagen presenterat Nubia Z11 Mini. I Z11 Mini är fokuset på kameran enligt tillverkaren själv, precis vad man skyltade för under gårdagen. Z11 Mini har en bakre 16 MP - kamera och sensorn är en Sony IMX298. Kameran på baksidan har ett bländaravtal på f.2.0 och erbjuder en supersnabb autofokus tillsammans med funktion som reducerar bort bakgrundsljud. Mobilen kan också fota i den super högupplösta formatet RAW och har ett ISO avtal på 12 800.
Den främre kameran är istället på 8 megapixlar och har 1.4µm stora pixlar. Den har också en 80 graders lins. Bländaravtalet är istället på f.2.4 på den främre kameran.

ZTE väljer att kalla modellen för Mini med dess 5 tum stora skärm med Full HD - upplösning. Men vi tycker inte att det är en mini - modell då vi klassar mobiler med max 4,7 tum som någon mini - modell. Övriga specifikationer som Z11 Mini har är en Snapdragon 617 - processor med 3 GB RAM. Den har också 64 GB inbyggt minne utan minneskortsplats. Men även en fingeravtrycksläsare samt plats för dubbla SIM-kort. 

Något som förvånar oss är att mobilen kör en gammal Androidversion. Nämligen Android 5.1, inte Android 6.0. Om man ska tro ZTE så kommer Z11 Mini att uppdateras till den allra senaste versionen av Android senare i år.  

Mobilen släpps inledningsvis i Kina denna månad till priset av 1900 svenska kronor.

Bilden är lånad av GSMArena,.com
Källa