Fortsätt till huvudinnehåll

Apple säger att man har de säkraste mobilerna på marknaden

Apple har själva gått ut och sagt att man har de säkraste mobilerna på marknaden för att någon obehörig person inte ska kunna ta sig in i din mobil. Enligt företaget så är det både hårdvarururelaterat men också mjukvarurelaterat.
Eftersom att Apple kör på ett eget operativsystem så blir det också enklare att anpassa så att mobilerna ska bli säkrare. Apple har bara sina egna iPhones att hålla koll på, medan flera tusen mobiltelefoner kör på operativsystemet Android, vilket försvårar processen med att hålla en Android - mobil lika säker som Apple iPhone.

Apple har alltid haft kvalitets - komponenter i deras produkter, och för att hålla en iPhone så säker som möjligt så är det inget undantag, då man har en väldigt känslig fingeravtrycksläsare som känner det exakta fingeravtrycket. Faktum är dock att konkurrenternas telefoner också har lika känsliga och bra fingeravtrycksläsare som Apple (tänk Samsung Galaxy S7 och Nexus 6P).

Det vi tycker utmärker iPhone mot Android är istället mjukvaran. Detta då det går att göra väldigt mycket mer i en Android - enhet än vad det går att göra i en iPhone. Detta drar också med sig att säkerheten hos en Android - enhet blir sämre.

Ett exempel på detta är, om din Android - enhet slutat ta emot ditt fingeravtryck och du förgäves inte kommer in i enheten, så kan man alltid ställa in telefonen i ett speciellt läge genom en speciell knappkombination (Recovery Mode) där man då kan återställa enheten och börja om på nytt.

Men i en iPhone blir detta mycket svårare. Säg att din iPhone också slutat registrera ditt fingeravtryck och du inte kommer åt lösenorden, så finns det inte mycket hopp i att komma in i enheten. Du kan till exempel inte göra en fabriksåterställning på liknande sätt som du kan med en Android - enhet. Det du måste göra är att gå in via ITunes eller åka till närmsta Apple - butik. Detta är en fördel om du får din iPhone snodd, däremot så blir det en stor nackdel om det är du själv som råkat ut för oturen.


Slutsten är att en iPhone är en säkrare enhet än en Android - enhet, tack vore att Apple skräddarsyr systemet just till deras telefoner.

Bilden är lånad av usatoday.com
Källa