Fortsätt till huvudinnehåll

Krönika: varför släpper Apple tre nya smartphones i år?

I tisdags presenterade Apple tre nya mobiltelefoner - iPhone 8, 8 Plus och X. En supermodern smartphone och två andra med bezels som Androidtelefoner från typ 2014. Så den stora frågan är: varför? 





iPhone X är supercool på alla sätt och vis, superprestanda, en riktigt häftig design och två riktigt bra huvudkameror tror jag kommer ta den här modellen långt. Men samtidigt verkar det inte som att Apple kan hoppa i nya kläder. Självklart presenterade man iPhone 8 och 8 Plus på eventet, två telefoner som är nästintill identiska sina föregångare - både på ut- och insidan. Två telefoner som börjas säljas nästa fredag och som från och med idag fortfarande går att få tag på.

Vilka kommer egentligen skaffa iPhone 8 eller 8 Plus när iPhone X har större skärm än iPhone 8 Plus men i samma storlek som iPhone 8? Det tror inte jag är många då de allra flesta bespetsat sig på att införskaffa en iPhone X. Det Apple antagligen inte har tänkt på är att det kommer bli enormt många som kommer vilja köpa en iPhone X, och då kommer de få problem.