Fortsätt till huvudinnehåll

Samsung presenterar Galaxy Note 7 - Mobilen att räkna med i framtiden?

Samsung har under kvällens event i New York presenterat nya monstret Galaxy Note 7, som bland annat är den första Android telefonen som erbjuder en Iris - läsare. 

Designen är något vi känner igen från Galaxy S7 Edge, då Note 7 bäst beskrivs som en förvuxen Galaxy S7 Edge. Telefonen heter alltså Galaxy Note 7 och har som standardutförande en böjd skärm. Vi fick inte se något Note 7a med platt skärm visas upp. Baksidan på Galaxy Note 7 är svagt kurvad, också precis som på S7 Edge. Telefonen mäter 153.5 x 73.9 x 7.9 mm och har en vikt på 169 gram. Note 7 är alltså en väldigt lätt enhet med 5,7" skärm. Konstruktionen är IP68-klassad. Telefonen kommer i färgerna ljusblått, guld, silver och kolsvart. Telefonen tror vi kommer släppas i samtliga färger i Sverige, men den frågan återstår och se.

Om vi går över till skärmen så har Note 7 blivit utrustad med en 5,7" stor skärm. Upplösningen stannar kvar på 1440 x 2560 pixlar (Quad HD). Likaså är också panel av Samsungs SUPER AMOLED typ.

Processorn i fråga är samma som i Galaxy S7 och S7 Edge, nämligen tillverkarens egna Exynos 8890, likaså är också RAM - mängden identisk på snåla 4 GB. Internminnet ligger denna gång på 64 GB och plats för 256 GB minneskort erbjuds.
Kameran är också densamma som i Galaxy S7 och S7 Edge med sina 12 megapixlar på baksidan med Samsung Dual Pixel teknik. Den främre kameran är också densamma på 5 megapixlar.

Samsung har med detta års Note knappt förbättrat S-Pen på något sätt. Samsung har format om pennan så att man inte ska kunna sätta in den åt fel håll denna gång. Annars uppger Samsung att pennan denna gång fått 4096 tryckpunkter, vilket i och för sig inte alls är dåligt.

Vidare har Note 7an fått en Iris - läsare, vilket är den första Android telefonen som har funktionen att erbjuda. Iris - läsaren säger Samsung ska fungera förvånansvärt bra i mörkret. Utöver det ska även läsaren fungera bra med personer med glasögon. Däremot säger Samsung att funktionen inte fungerar så bra i solljus då läsaren blir bländad. Note 7 kommer också installerad med nya USB Type - C. Därmed har Samsung gjort ett nytt VR - headset till telefonen. Telefonen har också en fingeravtrycksläsare och ett 3500 mAh batteri.




Det SVENSKA rekommenderade priset kommer ligga på 8490 kronor, telefonen börjar säljas i butiker den 2a september, men går och förhandsboka från och med 16e augusti.

Så, är den värd 8490 kronor? Svaret är både ja och nej. Om man går i tankarna att köpa en S7 Edge så är det absolut värt att vänta in Note 7, men å andra sidan kanske S7 Edge sjunker mycket i pris när Note 7 väl når butikerna. Om man däremot inte är rädd för att köpa från nätet så rekommenderar vi OnePlus 3.  



Källa

Bilderna är lånade av GSMArena.com