Fortsätt till huvudinnehåll

Jämförande test: Bästa dealen på LG G5 med abonnemang!

Idag är det en djungel bland mobiltelefoner och olika abonnemang så går att välja bland. I denna guide så listar vi operatörerna där du kan beställa G5an, och listar en vinnande operatör om man vill investera i en LG G5 och ett bra abonnemang. De operatörer som har LG G5 till förhandsbokning i skrivande stund är Telenor, Tre, Tele2 samt Comviq där man även får med LG Cam Plus vid förhandsbokning!  


 Comviq

Om vi börjar med operatören Comviq så har de LG G5 med 6 GB surf samt fria samtal och SMS för 490 kronor i månaden, vilket är det bästa priset på LG G5 samt med denna kombination av abonnemang, vilket får ses som väldigt positivt tycker vi. Comviq säljs bara på nätet (när det kommer till abonnemang, kontantkort säljs i butik) och detta tycker vi inte är bra. Detta eftersom att det blir en stor process om man ska skicka tillbaks en telefon som det är fel på. Dessutom så måste man ringa Comviq om man vill få någon som helst kontakt.
Om du inte känner dig osäker på att handla på nätet så rekommenderar vi Comviq med sina låga priser, däremot om du inte känner dig bekväm med att handla på nätet så gör du smart i att gå till någon annan operatör.

Bilden är lånad av Comviq.se

 Tele2 

Tele2 är bara en krona dyrare än Comviq vid en beställning av en LG G5. Man får dock 1 GB mindre data en vad man får med Comviq, alltså 5 GB istället för 6 GB. Med Tele2 så kan man säga upp abonnemanget när som helst efter en månad, dock om man har en telefon på avbetalning, i detta fall LG G5, så behöver man fortsätta att betala av den i den månadsplan man lagt upp betalningen i. I och med detta så finns möjligheten att betala av endast en LG G5 helt räntefritt om man vill det. Tele2 finns också som butik i Sverige. Nackdelen med Tele2 är att mobilerna ofta blir dyrare än hos övriga operatörer eftersom att abonnemanget inte är bindande.

Bilden är lånad av Tele2.se
 
 Tre 

Hos Tre kan man få en LG G5 med 6 GB surf samt fria samtal samt SMS & MMS för 549 kronor i månaden. Om man jämför dessa priser mot Tele2`s och Comviq`s så är Tre klart dyrast. Vi förstår dock inte varför. Tre är den enda operatören i Sverige som låser sina telefoner, vilket innebär att man inte kan använda sin G5a med någon annan operatör än Tre om den är köpt där ifrån. Tre sätter dessutom sin egna prägel på telefonerna som är köpa därifrån, det är allt ifrån egna Tre - appar till företagets logga när telefonerna startas upp. Vi har inte heller upplevt särskilt bra täckning med operatören Tre.

Bilden är lånad av Tre.se


 Telenor 

Hos Telenor så kan man få en G5a för 499 kronor i månaden. Då ingår också fria samtal, SMS, MMS samt 4 GB data. Telenor är alltså snäppet dyrare än Tele2, men erbjuder 1 GB mindre surf i månaden. Om du vill dela på ett abonnemang med familjen så är detta operatören för dig, då Telenor erbjuder bäst deals för dessa typer av abonnemang. I övrigt så ser vi inget mer där Telenor sticker ut från mängden operatörer.

Bilden är lånad av Telenor.se

 Vinnare

Vi tycker att Tele2 är den bästa operatören om du går i köptankar om en LG G5. Detta eftersom att det är en bra månadskostnad på telefon och abonnemang, du får en olåst G5a samt även ett abonnemang som inte är bindande efter en månads användning.