Fortsätt till huvudinnehåll

HTC presenterar till sist HTC 10

Efter ett antal intensiva veckor med både bilder och specifikationer så är allt nu officiellt. Under eftermiddagen så presenterade HTC "10". Man har alltså tagit bort M:et från förångarna samt även One:et.

HTC 10 har en 5,2" stor skärm med Quad HD - upplösning med en Super LCD - 5 panel som skyddas av Gorilla Glas 4. Vidare har telefonen fått en Snapdragon 820 processor med 4 GB RAM, en bakre 12 MP - kamera, främre 5 MP - kamera, minneskortsplats, ett 3000 mAh - batteri, dubbla högtalare, 32 GB inbyggt minne samt Android 6.0 med Sense 8 från start.

 HTC har alltid haft svårt för att få till riktigt bra kameror i deras telefoner. Men med HTC 10 verkar det som att HTC fått till det väldigt bra, enligt dom själva i alla fall. Huvudkameran är på 12 megapixlar och har ett väldigt stort ljusinsläpp på 1.55 μm och enligt HTC så släpper telefonen in 136% mer ljus än föregångaren HTC One M9. HTC har återigen kommit tillbaka till deras UltraPixels, men denna gång väljer man att kalla detta för generation 2. Telefonen har också en laser autofokus för att kunna fokusera på ett snabbt sätt. Den främre kameran har 5 megapixlar, men även optisk bildstabilisering, vilket HTC är först att presentera av alla tillverkare i världen. Den främre kameran har också låga f.1.8, vilket innebär att det förhoppningsvis blir bra bilder i mörkret.  HTC 10 har även dubbla LED - blixtar på baksidan.

Många (inklusive oss själva) undrade hur HTC hade ordnat med ljudet i HTC 10. Det är nu klart att HTC valt att sätta en högtalare i botten och den andra ovanför skärmen. Detta ska enligt tillverkaren vara för att den undre delen ska ge bas, medan den övre delen ska ge mer diskant. Vi tycker att detta låter som en väldigt god ide från HTCs sida då många smartphones med dubbla främre högtalare saknar någon som helst bas idag. Telefonen har också dubbla förstärkare och HTC säger att det ska kännas som att ljudet kommer från mitten av telefonen. Den har vidare Hi-Res Audio vilket ska ge en extra bra ljudupplevelse. Ljudet kommer att spelas upp i det högupplösta 24 betars - formatet.

HTC 10 kommer med Android 6.0 från start tillsammans med ett nytt förfinat gränssnitt, denna gång kallat för Sense 8. HTC har försökt att banta ner Sense så gott man kunnat för att komma så nära en Vanilla - upplevelse, men ändå känna att det är en HTC du håller i och inte en Nexus. Systemet ska nu alltså vara ännu snabbare än tidigare gränssnitt. HTC säger att man bantat ner sitt gränssnitt för att kunna skicka ut framtida uppdateringar snabbare.
HTC har även behållit tema - motorn från M9, så att du kan sätta din personliga prägel på telefonen om du vill det.  HTC har också lagt in en app där man kan se vad som tar upp plats i telefonen, och om man behöver till exempel rensa program för att få så bra prestanda som möjligt.

Telefonen kommer med kapacitiva knappar som ligger utanför skärmen. Ena knappen agerar multitask knapp, den andra knappen agerar tillbakaknapp samt den tredje knappen agerar fingeravtrycksläsare samt hemknapp.

Fingeravtrycksläsaren är gjord i samarbete med amerikanska Qualcomm. Mobilen ska kunna gå från låst till olåst på 0,2 sekunder. HTC säger också att man använt ett tunt glas till 10. Detta ska resultera i att HTC 10 har en väldig bra touch känsla i skärmen, HTC passar på med att skryta om att HTC 10 har en känsligare skärm än Samsung Galaxy S7.

Telefonen har även denna gång en unibody - konstruktion, vilket innebär att telefonen består av ett enda stycke metall. Måtten som nämns är 146 x 72 x 9 millimeter och väger 161 gram. HTC 10 har precis som många konkurrenter, också den en USB Type - C kontakt. Denna gång med Fast Charge 3.0. Enligt HTC så ska 30 minuters laddning ge upp till en dags användning av telefonen.

Vi vet redan att Snapdragon 820 med 4 GB RAM är ett riktigt kraftpaket. Enligt HTC så kommer HTC 10 att kännas som en ny enhet även när enheten till exempel varit i bruk i ett år. Detta är något som fler tillverkare haft svårt för, och ofta så segar telefoner ner efter en tids användande.

 På pappret så lovar HTC 10 väldigt gott, speciellt om kameran imponerar i telefonen så är vi övertygade om att telefonen kommer att bli en av de bästa 2016. HTC 10 kommer inledningsvis att släppas i färgerna svart och silver. HTC säger att 10 kommer i april månad.


Uppdatering: HTC har nu meddelat att telefonen släpps i Sverige någon gång i april till ett ca pris av 7500 kronor.


 Källa

        
Bilderna är lånade av Swedroid.se