Fortsätt till huvudinnehåll

En titt på Samsung Galaxy S6 Edge+



I veckan så var vi iväg och tog oss en titt på Samsungs nya flagskäpp Galaxy S6 Edge+, och vi blev minst sagt väldigt imponerad utav den.
I grund och botten så är det egentligen bara en vanlig Galaxy S6 Edge som har växt med 0,6” i storleken, det mesta annat är identiskt såsom kamera, processor och skärmupplösningen samt skärmtypen. Det som Samsung har gjort annorlunda med S6 Edge+ är att de ”bara” har höjt RAM minnet till 4 GB från 3 GB. Detta är en väldigt behövlig sak att uppgradera då både S6 Edge och S6 Flat kan kännas små sega, och detta beror på att dessa två behöver mer än 3 GB RAM. När vi stod och testade Galaxy S6 Edge+ så flöt allting på väldigt bra i den, men detta kan förstås bero på att det bara var en massa demo-program i den.
Men eftersom att den kör samma system (och samma mängd program, med ett få undantag för app-Edge) som Galaxy S6 Edge så borde allt verkligen flyga fram i Galaxy S6 Edge+ i praktiken.  
En av de mest hyllade när det kom till skärmar i mobilen var, och är fortfarande Samsung Galaxy S6 tack vore dess ljusstarka Quad HD skärm med 577 PPI. Så som vi skrev i indelningen utav texten så har Samsung kvar samma upplösning. Skärmen känns fortfarande lika fin och pixeltät som den gör i S6 Edge, men det vi framförallt gillar med telefonen var att det är precis denna storlek som vi vill ha en telefon-med ungefär denna skärmstorlek. 
När telefonen är så stor som den är så kändes det som att den kunde vara lätt att tappa, så om någon skaffar S6 Edge+ så rekommenderar vi ett bra fodral med bra grepp i.  

S6 Edge+ finns i två storlekar, antingen med 32 GB inbyggt minne eller 64 GB.
32 GB modellen kommer med ett rekommenderat pris på 7990 KR och 64 GB varianten för en 1000 lapp extra.
Telefonen släpps i Sverige 4 september.